Zuid website

ZUID

Wijkgerichte benadering

Sinds het schooljaar 2015-2016 sluit OiB met haar benaderingswijze aan bij wat binnen de gemeente Oosterhout gebruikelijk is, namelijk een wijkgerichte benadering. Deze benaderingswijze vindt zijn oorsprong in een verschuiving van verantwoordelijkheden die voortvloeien uit het coalitieakkoord 2014-2018; de zogenaamde transities.

Voor u betekent dit in de praktijk dat elke OiB-sportcoach wijkgericht wordt ingezet. Zij dienen als aanspreekpunt voor u als het gaat om sport- en beweegmogelijkheden bij u in de buurt. Of het dan om naschoolse sport gaat, het regulier sportaanbod, sporten voor senioren of aangepast sporten maakt geen verschil.

Antwoord op maat?
Of het nu gaat om naschoolse sport, het regulier sportaanbod, sporten voor senioren maar zeer zeker ook aangepast sporten…de OiB-sportcoaches in uw wijk zijn het eerste aanspraakpunt. Als u woonachtig bent in Oosterheide of Dorst dan is dit Susan Heuts. Coördinator in dit gebied is Nienke Heerius. Zij kunnen u sport-/beweegadvies op maat bieden. Regulier of aangepast. En voor alle leeftijdscategorieën.

Ideeën/plannen/wensen?
Heeft u als particulier, maar zeker ook als vereniging, organisatie of instantie ideeën, plannen of wensen op het gebied van (aangepast) sporten/bewegen, ook dan is OiB zeer geïnteresseerd dit van u te vernemen.

Door op de foto’s te klikken, kunt u direct per mail contact met hen opnemen. Telefonisch is OiB bereikbaar op 0162 – 451 778.

Susan Heuts

Susan Heuts

DCIM104GOPRO

Nienke Heerius

OiB voor de jeugd (4 t/m 12 jaar)

Kinderen zijn nieuwsgierig en hebben een onbedwingbare drang om te bewegen, ontdekken en leren. Ze hebben veel energie, creativiteit en fantasie. Iedere dag zetten wij ons in om alle kinderen te inspireren en uit te dagen om dat te doen waar ze het beste in zijn. Daarom organiseert OiB dagelijks leuke en leerzame naschoolse activiteiten in de buurt. Maar niet alleen OiB doet dat…ook H19, Theek 5 en steeds meer andere aanbieders en vrijwilligers. En daarom is er Na-school.nl!

Jeugd

OiB voor jongeren (13 t/m 20 jaar)

Wat is er mooier dan je eigen activiteit bedenken én organiseren? OiB biedt je de gelegenheid om onder begeleiding je eigen sport-/beweegactiviteit uit te werken tot een concreet evenement. Dit kan een voetbaltoernooitje zijn, een skate-event of wat dan ook. Overigens geldt dit niet alleen voor sport. Via onze partners kun je ook werken aan je cultuur- of kunstidee.

Als je graag een voetbaltoernooi organiseert kun je er ook voor kiezen om in te stappen in het Community Program. Samen met een coach ga je dan aan de slag met de organisatie van het Cruyff Court 6×6-toernooi dat jaarlijks in Oosterhout gespeeld wordt. Neem dus contact op met de Sportcoach in je buurt en laat weten wat je wil. Samen kunnen we dan kijken wat er mogelijk is.

jongeren

OiB voor volwassenen

Sport en bewegen is leuk om te doen en het draagt bij aan een gezonde leefstijl. Individueel of samen in een groep, naar persoonlijke wens, doelstelling, beleving, mogelijkheden of beperking. OiB geeft persoonlijk advies en kan zorgen voor een goede doorverwijzing naar bestaand sport- en beweegaanbod. Ook organiseert OiB leuke activiteiten. Wilt u ook op een ontspannen manier actief zijn?

Volwassenen

OiB voor aangepast sporten

Sport en bewegen is voor mensen met een beperking niet altijd zo vanzelfsprekend. Vaak weten minder validen niet altijd welke sportmogelijkheden ze hebben op het gebied van (aangepast) sporten. OiB wijst u hierin de weg. Daarbij is het uitgangspunt: ‘Gewoon als het kan, en speciaal waar het nodig is’.

Aangepast

OIB Nieuwsbrief

Meld je aan voor de OiB nieuwsbrief