OiB voor aangepast sporten
Aanmelden
 

– OEFENGROEP OOSTERHOUT (OGO) –

Zaalles
De Oefengroep Oosterhout wordt gecoördineerd door OiB en werkt aan de bewustwording van persoonlijke sport- en beweegmogelijkheden van mensen met een chronische beperking. Dit gebeurt door naast een vaste indeling van het programma (oefeningen en spelvormen) ook kennismakingslessen met de reguliere sport te organiseren. Onder leiding van een fysiotherapeut, stagiaires en een vrijwilliger wordt de groep geprikkeld om elke 2 weken in beweging te zijn. Zo is er reeds kennisgemaakt met koersbal (i.s.m.  Ac-Cent Zuid, activiteitencentrum 50+), deelgenomen aan de Nationale Sport Week 2010 en 2011, deelgenomen aan Oosterhout Wandelt, Scootmobieltocht Geertruidenberg en Oosterhout opgestart en kennisgemaakt met handboogschieten bij  St. Sebastiaan. De Jeu de boules- kennismaking heeft geresulteerd in een structureel, wekelijks bezoek aan de banen van Ac-Cent Noord. Ook buiten de lessen om!

Scootmobielclub Oosterhout
ScootMobielClub Oosterhout is op 22 februari 2011 opgericht. Oosterhout in Beweging (OiB) heeft het initiatief genomen om de club te starten. Vanaf het nieuwe seizoen 2012 is de naam veranderd in Scomotion.

De bedoeling is om in het zomerseizoen de toertochten te rijden en in de winterdagen kunnen de leden kennismaken met de sport- en beweegmogelijkheden voor mensen met een (chronische) functiebeperking. De club valt dan ook onder het project: OefenGroep Oosterhout (OGO). Op deze manier wil Oosterhout in Beweging mensen in beweging krijgen en houden. Een belangrijk aspect van de scootmobielclub is het ontmoeten van anderen en het onderhouden van contacten.

Dit jaar zijn er 6 ritten met 2 afstanden, 12/25 km gepland, daarnaast kan worden meegedaan aan andere activiteiten.

Start: 13:15 uur, einde tussen 16:00-17:00 uur
Locatie: Slotjes
Data: nvt

www.scomotion.wordpress.com

Persoonlijke reacties van deelnemers:

Riet: Ik vind het erg leuk, samen bezig zijn en niet denken wat je niet kan. Gewoon doen, maakt niet uit of je wint.

Cees: Jeu de boules kan heel spannend zijn. Je speelt met een maat en je probeert samen met hem je tegenstanders te slim af te zijn of zijn/haar ballen weg te kaatsen.

Corrie: We worden geweldig opgenomen in de ander groepen en hebben deelgenomen aan een toernooi. De spelers werden gemengd. Een voorbeeld van integratie.

Johan: In één woord fantastisch! Ook een keer mee doen?

Nieuw bij OGO: opstapgroep Zorroo

De samenwerking met Zorgregio Oosterhout en omstreken (Zorroo) is een feit en er wordt op dit moment gewerkt aan de ontwikkeling van een pilot gericht op sport- en bewegen voor mensen met Diabetes M. OiB helpt met het vinden van het geschikte sportaanbod en Zorroo faciliteert de mogelijkheid om gemakkelijker in contact te komen met de Sportcoach van OiB. Afhankelijk van de mogelijkheden van de cliënt wordt er gezocht naar passend (regulier of op maat gemaakt) sportaanbod. Voor beginnende sporters is het prettig om binnen de OGO groep te ervaren hoe het voelt om te sporten/bewegen en het is tegelijkertijd een mooie “springplank” naar andere sportmogelijkheden. Naast de zaalles is bestaat de mogelijkheid om te starten met wandelen en met zwemmen.

De opstapgroep wordt mede mogelijk gemaakt door Sanofi

Bewegen en dementie

Deze activiteit wordt eenmaal per week aangeboden in en door het Dementiepunt in Ac-Cent Zuid (Paterserf 117-A). Onder leiding van een docent van OiB en met hulp van een hiertoe opgeleide vrijwilliger worden er verschillende beweegvormen gedaan zoals bewegen aan tafel, croquet, wandelen en koersbal. Hierbij wordt uiteraard rekening gehouden met de (on)mogelijkheden van de dementerende. Bewegen staat voorop maar betrokkenheid en gezelligheid onder het genot van een kopje koffie is ook van belang. Er zijn geen kosten verbonden, maar het is wel nodig dat de dementerende begeleid wordt door een mantelzorger.

Bewegen aan tafel is een activiteit die bedoeld is om mensen die niet zo gemakkelijk bewegen vanwege fysieke en mentale problemen toch (in een veilige omgeving) te activeren met aangepaste materialen.

Voor informatie en of aanmelding kunt u terecht bij Daan van Delden, dementie-consulent tel. 06-52508661.

ACTIVITEITEN 2011-2012:

Activiteit Wanneer Hoe laat Waar Kosten
Oefengroep Oosterhout zaalles Dinsdag 14:30-15:30 Circomotion
Keiweg 119a
€ 10,00 p/m
Scootmobielclub Dinsdag
ca. 6 keer per jaar
Vertrek 13:15 Bouwlingplein € 27,50 p/j
Bewegen en dementie Dinsdag 10.00-12.00 Bunthoef
Bloemenhof 2
 Gratis

 

MEER INFORMATIE

Voor meer informatie over bewegen met een beperking kunt u zich wenden tot Rian Hermans (rian@oosterhoutinbeweging.nl) of tel: 0162 – 451 778

 

Aanmelden
Deel dit onderwerp:   facebook twitter linkedin mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

OIB Nieuwsbrief

Meld je aan voor de OiB nieuwsbrief