Gezond ouder worden? Ontdek alle tips en trucs!

Theek5_RGBGezond ouder worden willen we allemaal. Maar hoe doe je dat? Kom daarom op vrijdag 7 oktober naar bibliotheek Oosterhout. Deze dag staat de bibliotheek van 13:30 tot 16:30 uur volledig in het teken van ‘Gezondheid’. Je krijgt informatie op het gebied van gebitsverzorging, fitness voor de hersenen en valpreventie, gegeven door ervaren deskundigen. Daarnaast worden er workshops gegeven en zijn er volop mogelijkheden om uw vragen te stellen! Het stamgastencafé in de bibliotheek is geopend, zodat je jezelf op een hapje of drankje kunt trakteren en alle informatie nog eens op je gemak door kunt nemen. De toegang is gratis.

Fit in je hoofd
Bescherm de hersencellen en zorg voor de aanmaak van nieuwe hersencellen; ook als je ouder wordt kun je zorgen voor groei en ontwikkeling van de hersenen. Uitdagingen voor je hersenen en ontspanningsoefeningen zorgen voor een goede samenwerking tussen beide hersenhelften, wat een positief effect heeft op het leren. Oosterhout in beweging zorgt voor informatie en laat gedurende de workshops zien wat sport en bewegen voor je kan betekenen.

Goede houding en balans
Ben je op zoek naar een goede houding bij staan, lopen en zitten? Of heb je klachten bij bewegen? Anouska van Gerven (Beter in beweging oefentherapie) is een ervaren oefentherapeut Cesar. Tijdens de workshops kun je kennis maken met goede houding en balans, valpreventie en juiste/onjuiste spierspanning. Je gaat onder begeleiding bewegen en krijgt informatie mee.

Gebitsverzorging
De informatie over mondgezondheid bij ouderen wordt gegeven door MTC Oosterhout en Tandartsenpraktijk de Beiaard van de overkoepelende tandheelkundige organisatie Tandvitaal. Zij geven tijdens een presentatie informatie over het gebit, gebitsprotheses en mondverzorging. Tijdens de workshop wordt uitgelegd welk hulpmiddel het meest geschikt is voor het reinigen van je gebit. En voor iedere bezoeker staat een leuke en handige goodiebag klaar!

Meer informatie klik hier

OiB on Tour

Sjors Sportief zal vanaf 17 oktober operationeel zijn. Tot die tijd is ‘OiB on Tour’ met instuiven verspreidt over heel Oosterhout. Kijk op onderstaande flyers waar en wanneer OiB bij jou in de buurt is.

OiB on Tour voorkant OiB on Tour achterkant

Sjors Sportief nieuw in Oosterhout

Sjors SportiefOp de homepage van onze website is het al te zien…vanaf 17 oktober 2016 is het mogelijk om in te schrijven voor naschoolse activiteiten via www.sjorssportief.nl. In de week vóór de herfstvakantie krijgt uw kind de Sjors-Sportief jaargids mee op school waar alle activiteiten in vermeld staan.

Momenteel is OiB druk in voorbereiding hierop wat inhoudt dat er tot aan de Herfstvakantie tijdelijk geen naschoolse activiteiten plaatsvinden waarvoor ingeschreven dient te worden. Ter compensatie organiseert OiB maar liefst 8 gratis sportmiddagen, genaamd ‘OiB on Tour’, op verschillende locaties in de gemeente Oosterhout. Hierover ontvangt uw kind een flyer op school.

Persoonlijke Gezondheidscheck

Weet u hoe het met uw gezondheid staat? Controleer het met de Persoonlijke Gezondheidscheck!PGC-logo-groot

Om gezond te blijven kunt u vaak meer doen dan u denkt. Dat begint met een goed inzicht in uw gezondheid. Daarom bieden wij inwoners van de wijk Dommelbergen de mogelijkheid tot en met 6 november 2016 om kosteloos deel te nemen aan de Persoonlijke Gezondheidscheck. Inwoners van 25 jaar en ouder ontvangen deze week per post een uitnodiging. Met de check krijgt u betrouwbaar en compleet inzicht in uw gezondheid en waar nodig krijgt u persoonlijke adviezen om daarmee de slag te gaan.

Op www.persoonlijkegezondheidscheck.nl/dommelbergen kunt u direct aan de slag.

Wat is de Persoonlijke Gezondheidscheck?
De gezondheidscheck bestaat uit een vragenlijst die u online invult. Blijkt uit deze vragenlijst dat u een risico heeft op het krijgen van hart- en vaatziekten? Dan wordt u automatisch uitgenodigd om naar het checkpoint in Activiteitencentrum Dommelbergen te komen. Daar worden aanvullende testen uitgevoerd zoals het meten van uw bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker.

Daarna ontvangt u een gezondheidsrapport. Daarop ziet u in één oogopslag waar uw mogelijke risico’s zitten. De check combineert dat met een advies om er zelf mee aan de slag te gaan of met behulp van organisaties in uw buurt. De gemeente Oosterhout , GGD West Brabant, Oosterhout in Beweging, zorggroep Zorroo en het sociaal wijkteam werken hierbij samen, zodat u – kosteloos – gebruik kunt maken van deze check. De deelname aan de check wordt mede mogelijk gemaakt door de Hartstichting.

Geen uitnodigingsbrief ontvangen?
Op dit moment is de Persoonlijke Gezondheidscheck een pilot in de wijk Dommelbergen. Als u geen uitnodigingsbrief heeft ontvangen, kunt u niet kosteloos gebruik maken van de check. Uit de pilot moet blijken of de gezondheidscheck aansluit op onder andere de behoeften van inwoners.

Moniek Loeffen vertrokken naar een andere organisatie

Met ingang van 1 september heeft Moniek een nieuwe baan aanvaard binnen het bijzonder onderwijs in de regio ’s-Hertogenbosch/Oss. Haar hart lag al langer bij deze vorm van onderwijs waar zij ook al enige tijd in een deeltijdfunctie werkzaam was. Moniek is vanaf het vroegste begin, dat wil zeggen vanaf 2004, van Oosterhout in Beweging als leidinggevende bij onze organisatie betrokken geweest. Met veel inzet en passie, en het nodige plezier, heeft zij haar beste kunnen hier laten zien.

Bestuur en medewerkers bedanken haar voor die inzet en wensen haar succes en plezier toe in haar nieuwe werkkring.

NAC OLDSTARS

In samenwerking met Breda Actief, stichting WIJ en Pluk ! Fysiotherapie organiseert Teamplay@NAC het project NAC OldStars. Onder het motto voetbal is méér dan voetbal kunnen 60-plussers voortaan als echte voetbalhelden weer bewegen. Het project NAC OldStars begint iedere week met het drinken van een kopje koffie of thee in de kantine. Daarna volgt het sportieve deel met ‘Walking Football’, een variant op voetbal waarbij niet gerend mag worden en zonder keepers wordt gespeeld. De oefeningen zijn, met behulp van de voorafgaande medische intake, speciaal aangepast op de lichamelijke gesteldheid van de OldStars.

Na afloop van de trainingen wordt in de kantine onder het genot van een drankje nog even nagebabbeld tijdens de derde helft. Het project bestaat echter niet alleen uit Walking Football-trainingen. Gedurende de periode staan verschillende sociale activiteiten op het programma. Deze activiteiten variëren van gezamenlijke lunches, biljart- en/of kaartmiddagen tot nationale en internationale oefenwedstrijden. Naast het bevorderen en stimuleren van een gezonde leefstijl staat gezellig samenzijn centraal. Teamplay@NAC tracht het project in samenwerking met de samenwerkingspartners te borgen bij meerdere amateurverenigingen in de gemeente Breda én aangesloten randgemeentes: http://www.nac.nl/oldstars

Trainingstijden & -locaties 
o WDS ’19 (Sportpark Paradijs, Ganzerik 80 Breda) – Woensdag 10.00 u – 12.00 u
o TSC (Sportpark de Warande, Warandelaan 10-14 Oosterhout) – Woensdag 11.00 u – 13.00 u
o Baronie (Sportpark De Blauwe Kei, Blauwe Kei 1A, Breda) – Woensdag 10.00 u – 12.00 u
o Internos (Sportpark de Hooge Neerstraat, Olympiade 7, Etten-Leur) – Woensdag 11.00 u – 13.00 u

OIB Nieuwsbrief

Meld je aan voor de OiB nieuwsbrief